HTML

Csaszi's blog

Itt nyomon kovetheted azt, hogy mikent is allja meg a helyet egy magam fajta embör a "nyugaton" :)

Friss topikok

  • bükiadri: Szia! Jóvolt olvasni, hogy azért jól érezted magad velünk:)és ezek szerint kicsit hiányoztunk az ... (2009.08.31. 00:19) Utolso bejegyzes
  • elde - the original: A jelenlettemmel mergezenem egy kcisit ezt a vidamsagtol beparasult legkort. Peti, menj haza, igya... (2009.08.20. 03:40) 12 nap:)
  • Lajooosh!: Baszki Peti, a végére már legalább egy kis light petting lehetett volna, vagy egy jó kis DP Carlos... (2009.08.17. 13:17) Drama 2.0
  • Lajooosh!: Hmm, végre, megértük, h Peti is kategorizáljon...:S:S Hopp, vagyis nem mi, hanem az élet volt az,... (2009.08.17. 13:09) Nemzetekrol
  • Lajooosh!: Látom azért rajtad van a "szép volt, jó volt, de qrvára elég is volt érzés"... így van rendjén, ki... (2009.08.17. 12:50) Utolso 3 het ...

2009.06.29. 23:07 Orden

21 (gramm) font

Sziasztok:)

Nos elsodleges cel sikerult, ma atleptem a buvos 20-as font hatart, vagyis eddigi fogyasom elerte a 10 kilot, meg 10 font van kituzve celnak, van ra ket honapom.. most 85 vagyok.. 10 fonttal kevesebbkent pedig 80-81 korul leszek es akkor azt mar csak tartani kell majd (ami nehezebb mint leadni a kilokat...)

Ugyebar eltelt az elso egy honap, tegnap szamolgattunk es rajottunk hogy az elmult 1 honapban kb 3-4 olyan napunk volt, amikor sutott a nap, az osszes tobbi esos illetve erosen felhos nap volt, csutortok ota megint folyamatosan esik itt, volt egy egy hetes idoszak amikor folyamatosan esett majd egy laza nap amikor sutott a nap azutan pedig ujra esett, ugy latszik heti 1 nap van amikor normalis az ido...:) Van egy officeban dolgozo ismeros es egy 7 hetes szezon 7500 kibebaszott dollarba, masfelmillio forintba kerul. Ezert a gyerekek vizisielhetnek, loveszetet ijaszatot meg sok baromsagot tanulhatnak ami nagyon szep es jo, de eekbol semmit nem tudnak hasznalni az idojaras miatt:) Abba meg bele sem merek gondolni hogy tobbezer tabor van az usaban, csak a mi tavunknal van kb 3 es mindegyik veszettul draga, szoval erre meg mindig van penze az amcsiknak.

Laza 16 nap folyamatos munka utan (illetve hazudok, 2x kaptam hatalmas engednemnyt, egyszer 2 orat es egyszer 4-et, osszesen tehat egy delutant szabadidokent) ma vegre szabadnapom volt, mostantol hetfonkent szabad vagyok ha isten is ugy akarja, az elmult 2-3 napban mar nagyon ereztem hogy ramfer egy kis pihenes, elegge szar fizikai munkat cisnalni 16 napig folyamatosan szabadnap nelkul. A tabor termeszetesen nem fizet extra penzt az elcsalt 2 szabadnapom miatt.. de mindegy nem erdekel, mostantol mar megvan a beosztas szoval tul sok gond nem lehet. Megerkezett a taborba a social security card, ami kb adokartyanak tekintheto, szerdan megjon az elso fizetes:) ami junius 15-ig elvegzett munkara vonakozik ami nalam kb 800 dollart jelent. Ebbol meglepem magam egy ipod touchal a tobbit pedig szepen felretesszuk. 180 dollarert viszont enyhen megeri az ipod touch:) A masik project amin filozok mar kemenyebb osszeg, ezert lehet le is mondok majd rolla, megpedig egy apple laptop (macbook) de az mar egy ezres ami nagy kiadast jelentene, es ha egy mod van ra akkor jolenne hazavinni a penzt. Mindenesetre meg itt kell eldonteni ami itt 190000 forintomba kerulne az magyarorszagon 304000, szoval nem jatszanak kicsiben a magyar forgalmazok.

Nos korulbelul ennyi tortent manapsag, a munka konyebb lett egy fokkal, atment unalmasba:) Mindenesetre most elore anyazok mert amint kisut a nap mehetunk fuvet nyirni, ami nehezebb mint az ember hinne, a dombokon fel le maszni a funyiroval rohattul faraszto es sok a nagy placc... nade mindegy vagyunk ra 3-an:)

Jok legyetek, majd irok:)

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://csasziwyo.blog.hu/api/trackback/id/tr481216644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorenin 2009.06.30. 13:45:05

Basszus, írtam egy csomó csomó mindet, de elszállt!!!!!
A lényeg, hogy ne fogyj túl sokat, én még csak most állok neki! Vagy már nyertél??? :)
Én ipod-ot nem vennék, mert nem tudnám kihasználni...de nem szólok bele, ha Neked kell, hát vegyél! :P

És most csak ennyi, mert nagyon pipa vagyok hogy elszállt az a sok szép szó amit Neked írtam...

Ja, és soha nem költöznék ilyen pocsék esős helyre az biztos....nem mintha amcsiba szeretnék költözni....

Gondolom jövő nyáron nem mész ebbe a táborba újra...nagy élmény volt...Majd jössz velünk Párizs :D Jössz???? :D

Majd írok levelet később!
Puszika!
És követeld vissza a 2 napodat!!!! :)

Orden 2009.06.30. 15:15:20

Hali

Relative mar nyertem:) 96-rol indultam es 85.5 vagyok:) +10 font es akkor 81 leszek. Ott pedig szepen megpihenek es megprobalom tartani, ugyanis mondogathatok en it akarmit bizonyitani nem tudom:) Fene tudja mi lesz jovore, kivarom hogy hogyan telik a nyar.. ha a nyar vegen tobb a pozitivum akkor visszajovok ha nem akkor hagyom a fenebe. Ha visszajonnek akkor viszont dupla lenne a fizetesem, kb 5000 dollar kozott keresnek ami hat nem rossz na.... node majd meglatjuk, most azt mondom hogy nem jovok vissza de lehet hogy ez valtozni fog.
Tessek szepen bekepelni ujra.. hasznald a wordot:) Parizsba meg siman kimehetunk akarmikor, mar radobbentem arra hogy mo es nyugat eu kozott nincsenek tavolsagok:)
Na hali van meg 2 ora szabadidom munka elott ideje zuhanyozni meg reggelizni stb.. :)

elde - the original 2009.06.30. 16:33:18

Szia! NEEEEE ne iPod-ot. Ismered az iTunes-os szinkronizaciot? Egy remalom. Nem beszelve a hangjarol, ami nem rossz ugyan, de ennyi penzert mar vehetsz egy touchsreen-es iAudio-t, hozza egy Sennheiser vagy AKG fulest, mar ha nem csak egy amcsi divatot majmolo kozepszeru minosegre hivatott allampolgar vagy :P Hidd el nekem, ha hangrol van szo, tudom mit beszelek, az iAudio gyartja hangminosegben a legjobb hordozhato lejatszokat!!! Abbol is az S9-es ami mind design-re agyonveri az iPodokat, mind pedig Kepminosegre, ugyanis AMOLED-es a kijelzoje, nem TFT. (TFT 1:1000 kontraszt, amoled 1: a milliohoz)

Ha nem hasznaltal iTunes-t akkor rovedin csak annyit, hogy barmi, amit nem evvel a programmal toltesz ra, az nem lejatszhato, illetve az ezen keresztul felmasolt media tartalmak kodolva kerulnek ra, amit nem tudsz rola visszamasolni. Egy remalom (nem beszelve arrol a szamos esetrol, amikor a kedves kliens elcseszi a szinkronizalast, es mindenet letorol a keszulekrol)

elde - the original 2009.06.30. 16:34:25

ja es a lenyeg, az Apple a neve miatt el ker erte sok penzt, az iAudio pedig a minosege miatt - egyebkent ugyanannyba kerulnek...

elde - the original 2009.06.30. 16:40:01

Ja es IAudio nem mellesleg:

Audio: MP3, WMA, FLAC, OGG, WAV, APE
Video: DivX, XviD, WMV
Other: Flash, Utilities, Bluetooth, FM, Voice Recording, Line-in Recording

elde - the original 2009.06.30. 17:24:47

Macbook vs Laptop

Macbookban ugyaznaz a cucc van mint a laptopokban hardware-ileg kivetel 1 dolog:

Multitouch-os touchpad. Ennyi. Es ezert elkernek masfelszer annyit, meg a rajta levo MacOS-ert.

Mar bocs, de Ubuntu Linux (ami ugye ingyenes) 1000x tobbet tud, nincs ra virus, (Mac-ra mar van, nem is egy), es ultragyors. Mac-at csak akkor vegyel, ha tenyleg hivatalos MacOS-t akarsz hasznalni windows vagy Linux helyett, mert mas ertelme nem sok (tudom mert fel evig Mac-en nyomat, es ugyanaz az Intel proci porog benne mint minden masban)

Orden 2009.07.01. 04:53:05

Udv
Hmm az Iaudio valoban jol nez ki es az ertekelesek is amiket nezegettem biztatoak, egy valamit hianyolok, az az internet. Node lenyegtelen mivel ha az embernek laptopja van akkor amugy sem az ipodon fog internetezni vagy akar az iaudion. Ami az iaudio mellett szol, az altalad felsoroltak mellett, hogy olcso. 200 dollarert veszek egy 16 gigasat idekint, mikozben a 8 gigas ipod 230 dollar. Tehat elegge meggyoztel:) A laptophoz nem ertek, mindenesetre amit nezegettem macbook szamomra elegge teccetos, de azzal meg varnom kell legalabb 2-3 hetet a kovetkezo fizetesemig, utanna majd meglatom mi lesz. mindenesetre a sporolas mezsgyejen probalok maradni szoval ha van jobb otlret azt szivesen elfogadom:)
süti beállítások módosítása